Kísérletezés önfenntartással, avagy kiskakas a szemétdombon.

2012. április 12., csütörtök

Kert

Eléggé kezdetleges kertészek vagyunk, bár egyikünknek sem ez az első éve, hogy próbálkozik valamivel. :)

Kezdetnek két nagyobb ágyást alakítottunk ki a korai veteményeknek. Ebbe lila- és vöröshagyma, fokhagyma és spenót került, egyik oldalon szegélynek pedig kapor. Két kisebbe pedig korai zöldbabot vetettünk. Próbálkoztunk még salátával és petrezselyemmel, de azok egyelőre nem keltek ki. Csak próbaképpen vettük ezt a két magot, vetőszalagosak, és nem tájfajták, hát annyit is érnek. :S

Közben nevelgetjük a palántáikat is, többfajta paradicsom, kápia paprika, metélő fokhagyma és még pár fajta növény. Szépen kikeltek, most tűzdeltük őket, fejlődnek rendesen, remélem a kiültetésig minden rendben lesz velük.

Próbáljuk permakultúrásan tervezni a kertet, de azért nem túl nagy a tapasztalatunk ezen a téren. egyikünk sem vett még részt ilyen tanfolyamon, és ahogy az árakat és a pénztárcánkat elnézem, lehet nem is mostanában fogunk.  :D :D :D

Valószínűleg itt is igaz az a két mondás, hogy a "gyakorlat teszi a mestert" valamint, hogy a "jó pap holtig tanul". Időnk végülis van (haha, lenne, ha nem járnék egyetemre)  kísérletezgetni, úgyhogy szépen lassan kitapasztaljuk, hogy mit hogyan kell.  :)

Amit eddig elvetettünk, az mind szépen fejlődik, szerencsére a fagyok sem ártottak nekik.

A fűszerkertemet is igyekszem fejleszteni. Rozmaring, menta és citromfű található benne. A mentát a húsvéti kirándulásról hoztuk, az egyik útszélen találtunk sokat belőle. :) 

Képek: jó sok kavicsot, és egy állkapcsot ki kiszedtünk a földből ásás közben.







6 megjegyzés:

  1. Figyelgetném tovább, hogyan ügyködtök, de már egy hónapja nincs semmi újdonság! Kérek frissítést, várom a sikeres tevékenységetek képi megnyilvánulásait! Meg Boldog Névnapot Kis Pünkösdi!

    VálaszTörlés
  2. Én is azt mondom, hogy frissíts Zsófi! Pussz

    VálaszTörlés
  3. Már két hónap! Legalább annyit, hogy jól vagytok!

    VálaszTörlés
  4. Sziasztok! Köszönjük az érdeklődést, köszönjük szépen jól vagyunk! Rengeteg új kép van, és lenne miről írni, szép a kert,van egy új kutyánk... Sajnos elromlott a laptopom összes usb csatlakozója, így a mobilnet nem megy rajta, nem tudok bejegyzéseket szerkeszteni, mert a kölcsön gép nagyon lassú és nem tudok vele dolgozni. :S Emellett most van az utolsó vizsgaidőszakom, nagyon sokat kell tanulnom! Június 28-án van az utolsó szigorlatom, utána igyekszem mindent bepótolni! :) Sziasztok!

    VálaszTörlés
  5. Így már jobb! Mindent bele Kis Pünkösdi!

    VálaszTörlés
  6. Mondanám, hogy régen még fű nőhetett és a jelek szerint valaki fűbe harapott ott..

    VálaszTörlés