Kísérletezés önfenntartással, avagy kiskakas a szemétdombon.

2012. március 21., szerda

MAGos nap

Március 10-én került megrendezésre a II. MAGos nap a szegedi Waldorf iskolában. A rendezvényen ki-ki kedvére csereberélhette a hozott vetőmagjait és azok is kaphattak, akiknek nem volt mit hoznia. Jövőre ők is visszahozzák a magjaikat. Nagyszerű lehetőség volt nem csak a csávázatlan, tiszta vetőmagok és a ritka tájfajták beszerzésére, de a tanulásra is. A magok mellé járt néhány jó szó, jó tanács is, és sok olyan emberrel találkoztam, akikkel eddig csak virtuálisan ismertük egymást.

A Waldorfos gyerekek és szülők kis kézműves vásárral is készültek, volt filmvetítés és teaház. Este pedig Géczy Gábor tartott előadást.

Az előadás nagyon érdekes volt számomra, bár néhány dologgal nem értek egyet, ami ott elhangzott, azért bátorkodtam kérdezni is. Nem mondom, hogy használható választ kaptam, de azért a közönség-közösség együttérzése jól esett.

Most hétvégén pedig lóval szántás-tanfolyamra megyünk. :) Ezt, akárcsak a magbörzét, a SZÖSZ, a Szeri Ökotanyák Szövetsége szervezi, a Vackörte Egyesülettel kiegészülve.

Azt hiszem mindkettőnk nevében mondhatom, hogy nagyon izgatottak vagyunk, hogy mit fogunk tapasztalni! :)

3 megjegyzés:

  1. Milyen aktív lettél! Örülök neki! A szántásos rendezvény meglátogatásán én is gondolkoztam, aztán lemondtam róla. Faoltásos eseményen veszek részt, ahol lehet gyakorolni is! Meg Itthon úgysincs lovam. Kérdezd meg légyszi, hogy tervezik-e még valamikor az eseményt, mert csak hajt a kiváncsiság! Megírhatnád alkalomadtán, hogy milyen kérdésekkel láttad el Géczy Gábort!? Örülök, hogy átvészeltétek ezt a ronda végű telet, mostmár itt a tavasz, a TI évszakotok! Vigyázzatok egymásra!

    G.

    VálaszTörlés
  2. Kedves Pünkösdi királylány!
    Nálunk is van, aki lóval szánt, hozzánk is jöhettek legközelebb. Ha erre jártok, mindenképp nézzetek be, jó lenne személyes ismeretséget kötnünk végre. Párod azt mondta, hogy a tanya, ahol most vagytok, nem végleges, és ti is keresitek a helyeteket. Egy kérdés csak: nem akartok velünk együtt, esetleg? Konkrét hely még nincs sokfelé nézelődünk, széplaki maradás is lehet, meg más is. Ha esetleg érdekel titeket, írhatnátok magánlevelet a bonifa@freemail.hu-ra. Addig is a legszebbeket!
    Andrea Réka

    VálaszTörlés
  3. Sziasztok!

    Sajnos nem tudtunk menni a tanfolyamra! Pénteken kivésték a fogam, még mindig dagadt a fél arcom. :S

    Kriszta azt mondta, hogy április közepén tartanak megint egy tanfolyamot, úgyhogy hajrá Gábor! Mi szerintem nem tudunk majd menni, mert rengeteg dolgunk van itthon.

    Ma is zseblámpával veteményeztünk, mert minden nap későn érek haza az iskolából. :D :D :D

    Andrea Réka, írunk neked a magán postafiókodba! ;)

    Köszönjük a jókívánságokat!

    Zs+Á :)

    VálaszTörlés